=> Gastenboek

Rico Verhoeven is (g)een homo!

Rico Verhoeven wil dolgraag doorbreken als acteur. Maar als de meervoudig wereldkampioen kickboksen een homoseksuele huurmoordenaar mag spelen in de hitserie 'Smeris' weigert hij omdat hij bang is dat zijn 'machowereld' daar wat van vindt.

Er moet mij nu toch echt iets van het hart. Tegen wie het ook maar horen wil, schreeuwt Rico Verhoeven (van oorsprong kickbokser maar je zou het haast vergeten, zo druk is hij met schnabbelen en BN-er zijn) dat hij wil acteren. Hij volgt al toneellessen en in Amerika gaat hij binnenkort groots doorbreken, als we zijn management mogen geloven.
Rico in het Glazen huis, College Tour, Chantal blijft slapen, Peptalk, Gabbers . Binnenkort heel Nederland bakt?

Het wachten was op een rol in een Nederlands project. En die kwam er. Een rol waar echte acteurs alleen maar van kunnen dromen en waar ze heel wat rondjes audities voor zouden moeten doen kreeg Rico Verhoeven zó in zijn gespierde schoot geworpen: het spelen van een homoseksuele huurmoordenaar. Hoe leuk is dat? Het allitereert ook nog! De homo hitman. Geweldig gevonden. Maar nee hoor. Dat durfde onze wereldkampioen kickboksen niet aan. Omdat hij ‘zich in een machowereld bevindt en goed moet bedenken hoe hij zich presenteert’, zei hij in het programma college tour.

Lees verder op https://www.panorama.nl

Twaalf transvrouwen opgepakt en kaalgeschoren in Indonesië

In Indonesië zijn afgelopen week twaalf transvrouwen opgepakt door de Indonesische politie. Vervolgens werden de vrouwen kaalgeschoren en gedwongen om herenkleding aan te trekken.

De twaalf vrouwen werden opgepakt in vijf verschillende salons in de Indonesische regio Aceh. Daar is de islamitische wetgeving van toepassing en lopen transgender personen risico op zware straffen.

De vrouwen werden door de politie op straat kaalgeschoren en vervolgens gedwongen om kleren te dragen die volgens de politie beter overeenkwam met hun geboortegeslacht. Bovendien moesten ze ‘vernederende oefeningen’ doen. Volgens politiewoordvoerder Ahmad Untung Surianata worden de vrouwen vastgehouden totdat ze 'echt man zijn'.

LHBT in Indonesië
LHBT's hebben het zwaar in Indonesië. In mei 2017 werd een homopaar nog veroordeeld tot 85 stokslagen en werden er 141 mannen opgepakt in een gaysauna. Het Europees Parlement nam een resolutie aan die de mensenrechtensituatie in Indonesië veroordeelde.

Bron: Gay.nl

Taiwan Gay Pride

Taiwan Gay Pride is biggest Gay event in Taipei more the 80,000 people attending the 4 day event from around the world. The event also hosts some of the top circuit parties with international DJs and stunning shows.
undefined
Bron en lees verder op http://www.gaytravel4u.com

'Op de middelbare school hoor je de hele dag 'teringhomo!'

Uit het artikel van Hanneke Keultjes over seksueel grensoverschrijdend gedrag blijkt dat een kwart van de homo- of biseksuele mannen de laatste zes maanden is uitgescholden.

Dat vind ik niet gek; als je gewoon een dagje naar een middelbare school gaat, hoor je de hele dag 'dat is zo gay!' wanneer iemand iets raar vindt, of 'teringhomo!' wanneer iemand iets doms doet.

Het wordt voornamelijk gebruikt door jongens tegen andere jongens, niet omdat de ander homo- of biseksueel is of degene die het zegt homofoob is, maar omdat je dat nou eenmaal zo zegt, ze denken niet na over wat ze eigenlijk zeggen.

Maar dat soort dingen zeggen heeft een veel grotere impact dan ze verwachten. Het laat homoseksuele medeleerlingen zich niet alleen onveilig voelen, maar zet ook homoseksualiteit in een kwaad licht - wat later voor meer homofobie zorgt.

Kortom, mijn vraag is aan iedereen of ze gewoon even willen nadenken over wat ze eigenlijk zeggen.

Liselot Molin, Amsterdam

Nieuwere berichten → Home